joi, 2 februarie 2012

Sunt acasa cu mami si cu tati




L-am auzit pe tati cum ii spunea unei rude la telefon ca mergem acasa. Se pare ca nenea doctorul nu stie sigur ce avem. Tati a vorbit cu un doctor din Germania si i-a trimis acestuia un pachetel, iar el ii va spune ce am. Poate ma aleg si cu o excursie in Germania. Am auzit ca acolo noaptea au multe luminite. 

Si uite asa am ajuns inapoi acasa, unde l-am recunoscut pe Micky (de fapt, el m-a recunoscut pe mine) si jucariile mele si pe toti prietenii mei din plus.

M-am jucat cu bunicii pana seara, apoi am vrut sa dorm cu mami, dar mami nu a mai vrut sa doarma cu mine. M-a tot pus in patutul meu de lemn, iar eu am plans … dar mami nu a vrut sa ma ia langa ea, nici macar  tati. El a venit la mine si mi-a spus Mina.. nani  si m-a pus si el la loc in patut.

Degeaba am plans, degeaba am aruncat cu jucariile din pat, chiar si pe ursuletul meu drag l-am aruncat, ca nu am reusit sa ii conving sa dorm cu ei. Le-am aratat si degetelul meu pansat de unde mi-au luat singe pentru analize si tot degeaba. Am adormit suspinand. Dar a doua zi, cand m-am trezit, mami si tati ma asteptau cu lapticul si nu am mai fost suparat pe ei.

Ma enerveaza ca tot cad fara sa ma impiedic de ceva. Mami spune ca este de la medicamente. Dar eu sunt puternic si ma ridic de fiecare data. Asta se datoreaza lui nenea Doru, care a a facut exercitii cu mine de la varsta de 2 saptamani pana la 10 luni.

Acum sunt bine, operatia doar ma mai mananca un pic, am facut si baita si m-am jucat cu buretelul, dar tot nu imi vine sa dorm singur. Toate sunt bune pana la somn. Mami spune ca eu inainte de operatie dormeam singur in camera mea, dar eu nu imi mai amintesc. EU VREAU SA DORM CU MAMI!

Tati imi tot da un sirop pe care il pune in apa si un praf pe care il amesteca in mancarica (crede ca eu nu il vad). Mami l-a certat ca a dat multi bani pe ele, dar el a zis ca sunt pentru Imunitate (ce-o mai fi si asta?).

Ieri, am pus mana pe unul dintre tuburi. Il pusese tati intr-o geanta pe hol si l-am aruncat la cos, impreuna cu mai multe scutece puse intr-o punga. Dar mami tot le-a gasit si apoi iar l-a certat pe tati.

Tati m-a scos afara putin. Era tare frig si eu am adormit pe umarul lui imediat, dar dupa aceea m-am trezit singur in patut si iar am plans...
O tanti care are o fetita tare frumoasa mi-a dat o jucarie din lemn asa cum este cea de pe CD-urile cu Baby Einstein. De atunci, nu ma mai despart de ea… de jucarie vorbeam, nu de fetita.

Acum asteptam ca nenea doctorul din Germania sa ii spuna lui tati ce am si apoi sa mergem la el. Tati a zis ca mergem orice ar fi ca sa fim siguri ca este bine. Asa a zis si bunica. Chiar acum, tati i-a zis lui mami ca putem merge, numai ca eu am temperatura.

Mami si tati au mers cu mine in oras si ne-am plimbat cu o masina galbena si apoi o tanti mi-a facut poze cu un aparat tare ciudat. Mami a spus ca asta este pentru a merge in Germania la nenea Doctorul. Apoi, am mers acasa si am baut laptic...



E tare bine acasa! Sper doar ca nenea Doctorul din Germania sa ne dea vesti bune si sa nu mai fiu nevoit sa plec vreodata de-aici.

Acum va las, caci am cam obosit povestind. Deh! Sunt pitic inca, ce sa-i faci? Dar promit sa va mai scriu, dupa ce imi mai trag putin sufletelul.

Numai bine tuturor!

Cu drag,
Alexandru Mina 

Un comentariu:

  1. Domnul sa va intareasca si sa ocroteasca puiutul incercat! Dar dormiti cu el, pentru ei este tare important sa va stie acolo. Nu cred ca in starea lui e cazul de "invatat prost"...si chiar daca s-ar invata "prost", mai bine dezvatati un copil mai mare si sanatos decat sa sufere unul micut si bolnavior.

    RăspundețiȘtergere