joi, 7 martie 2013

Laurentiu Dragomir are nevoie urgent de o proteză (placa) de titan pentru zona craniană!




Povestea de viaţă a lui Laurenţiu, un tânăr de 18 ani, şi-a schimbat turnura în data de 19 septembrie 2012, când  întorcându-se de la cursuri (de la liceu), mergând pe scuterul său, i-a apărut  brusc în faţă o caruţă şi nemaiputând evita impactul  a intrat în plin în partea metalică a acesteia.
 
Impactul a fost foarte puternic astfel încât a fost aruncat câţiva metrii, casca de protecţie s-a spart şi a intrat pe loc în comă. A fost preluat de un echipaj de la salvare de la locul acidentului (de la 5 km. de oraşul Rm. Sărat, jud. Buzău) şi dus la Spitalul orăşenesc, dar şansele de viaţă erau minine. 

Ulterior a fost solicitat un elicopter SMURD, fiind  transportat  la Spitalul 9 din Bucureşti (Bagdasar Arsenie) unde i s-a facut o tomografie. Şansele date de către medici au fost zero. A fost operat în aceeaşi seară (noapte), de doi medici de excepţie domnul doctor Tascu Alexandru şi domnul doctor Pascal  Cătălin.  Operaţia a fost o reuşită medicală, Laurenţiu a iesit din comă, dar, din păcate, după operaţie tânărul de doar 18 ani a rămas fără o parte de os. 

A urmat o altă operaţie în care s-a încercat un transplant din propriul os, dar transplantul a fost respins. A urmat o altă operaţie prin care i s-a înlăturat  osul cu pricina şi astfel Laurenţiu a rămas cu o mare lipsă de os ce poate fi înlocuită doar cu o placă de titan.

Achiziţia protezei de titan se ridică o suma de 5.000 euro şi presupune un efort finaciar ce depaseşte cu mult posibilităţile materiale ale părinţilor săi, doi oameni cu venituri modeste din sat Deduleşti, com. Topliceni, jud. Buzău.

          Şansa lui Laurenţiu poate fi acest transplant cu placă de titan care îi poate da şanse să se apropie  de normalul fizic.

Caracteristicile plăcii de titan sunt:
·        PEK (titan)
·         suprafaţa orientativă aproximativ 20 cm. pătraţi
·         grosime sub 1 cm. standard   

Donaţii:
  

 Titular cont: Dragomir Laurenţiu Marian
 Banca Transilvania 


Cont EURO         RO63BTRLEURCRT00D4333901
CONT RON        RO90BTRL01001201D43339XX
CONT USD        RO06BTRLUSDCRT00D4333901
  









http://alexandrumina.blogspot.com/2013/03/laurentiu-dragomir.htmllaurentiu marian dragomir

Un comentariu:

  1. Laurentiu si mama multumeste tuturor celor care l-au ajutat, operatia a fost cu succes deasemenea si recuperarea

    RăspundețiȘtergere