joi, 10 ianuarie 2013

Raluca Alexandra Ciobotaru trebuie sa ajunga urgent la spitalul AKH din Viena !Raluca are boala Stargart. Trebuie sa ajunga urgent la spitalul AKH din Viena, Austria pentru confirmarea diagnosticului si obtinerea unor lupe speciale pentru vedere. 


 Ea este Raluca. O fetita in varsta de 12 ani care se lupta cu o boala mult prea grea pentru varsta ei, boala Stargart. Raluca in acest moment are vederea afectata in proportie de 25%-30%.  La aceasta boala nici un ochelar nu o ajuta.
Pana in 2011 a crezut ca vede ca toti ceilalti din jurul ei, ca asa trebuie sa vada lumea, ca asa sunt culorile si formele, ca asa greu se vad literele din carte, ca nimic nu o diferentiaza de ceilalti copilasi.
In cursul anului 2011 a mers, impreuna cu parintii,  la un medic oftalmolog in Adjud si parerea celui de acolo a fost ca este boala Stargart, apoi cu degenerescenta imaculara juvenila. Au urmat multe alte investigatii la Bucuresti spre disperarea parintilor ingroziti.
Raluca in acest moment are vederea afectata in proportie de 25%-30%. Nu vede foarte bine persoanele cu care se intalneste pe strada, chiar daca sunt la o distanta destul de mica.  Tinand cont ca vederea este atat de slaba, oricat de aproape ar fi de tabla, adica in prima banca, nu vede mare lucru. Profesorii stiu de problema ei si incearca sa o ajute pe cat posibil.  Este in clasa a VI-a,  iar in clasa a V-a luat premiul 2 muncind mai mult decat un alt copil, dar cu placere. Firea ei vesela, gingasa si optimismul ridica moralul parintilor.

Vederea Ralucai este foarte slabă, ea se poate orienta în spaţiu, dar funcţia ei vizuală este insuficientă pentru o activitate în care trebuie implicată vederea centrală. Astfel, în această situaţie, privitul la televizor, cititul, scrisul, gătitul, joaca cu prietenii etc. pot deveni lucruri extrem de greu de realizat si niciun ochelar sau lentila de contact nu o pot ajuta. Ea are nevoie, dupa un consult amanuntit, de “lupe electronice” care au ca principiu de bază mărirea, iar luminozitatea şi contrastul se reglează automat.

Parintii sunt oameni simpli, cu venituri modeste, care abia pot acoperii cheltuielile curente pentru cei 4 membrii ai familiei. Ei, desi disperati de aceasta situatie, nu isi permit sa o trimita pe Raluca la Viena unde are sansa unei consultatii amanuntita, cu aparatura performanta si unde are sansa ca primeasca, contra cost, lupe care i-ar usura activitatea scolara.

Puteti intelege situatia grea a Ralucai si o puteti ajuta. Orice suma, oricat de mica, poate insemna diferenta intre a pastra vederea pe care o are acum  si a o pierde.

Detalii despre caz:    Adriana 0742 456 710

Donatii:      Titular Cont:  CIOBOTARU ION
                     IBAN :RO75 BPOS 4010 0598 502R ON02
                     Banca: Banc Post sucursala Adjud
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu