duminică, 9 decembrie 2012

Radu Adelin Mihaita trebuie sa ajunga la Spitalul Dunya-Goz, Istambul, Turcia

Draga Mos Craciun,


Stiu ca nu am fost un copil prea cuminte anul acesta. Îti scriu totusi, pentru ca sper sa ma poti ajuta. Nu vreau sa-ti cer jucarii cum ti-ar cere alti copii, desi îmi doresc atât de mult o masinuta cu telecomanda. Nu vreau sa-ti cer dulcuri, desi tare tânjesc dupa ciocolata cu mar copt si turta dulce cu martipan. Îti cer doar sa ma ajuti sa intru în lumea culorilor, a formelor, sa pot alerga, sa pot scrie, sa fiu si eu ca toti ceilalti copii. Da, asta vreau: sa fiu ca ceilalti copii. 

Trebuie sa-ti explic de ce îmi doresc acest lucru. Pâna sa ajung la scoala eram cel mai fericit copil. Alergam în voie în jurul casutei noastre, ma jucam cu surorile mele, ma cocotam peste tot si as fi vrut ca orele de joaca sa nu se mai termine niciodata. Am început scoala. Copiii, ca sa ajunga oameni mari, trebuie sa se duca la scoala, nu e asa Mos Craciun? Facând lectii în fiecare zi, mama a observat ca duc prea mult cartea spre ochi si clipesc mai des decât ar fi normal. A hotarât sa ma duca la medic, sa-mi puna ochelari. Nu am fost îngrijorat, caci si alti copii purtau ochelari. Numai ca medicul nu mi-a dat ochelari, ci ne-a spus ca alta este problema si trebuie sa mergem la un specialist.


Mama a zis sa venim în Bucuresti, ca aici sunt cei mai buni medici din tara. Am ajuns la cel mai bun spital de la noi ( Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice). Medicul care m-a consultat ne-a spus eu am GLAUCOM CONGENITAL – nici acum nu stiu bine ce înseamna. Dar mi-am dat seama ca nu este ceva bun vazând lacrimile din ochii mamei. 

Sa stii, Mos Craciun, ca de atunci o vad pe mama tot mai des cu lacrimi în ochi. Am fost operat prima data la ochiul drept, apoi la cel stâng. Operatia la ochiul drept a reusit, pentru ca vad bine cu el. La cel stâng vederea a fost încetosata imediat dupa operatie. Medicii au spus ca se va limpezi în timp. Am urmat tratament. Numai ca, eu din neatentie m-am lovit la scoala de balustrada sub ochiul stâng. Stiu, n-am fost un copil cuminte. Dar câti copii sunt cuminti, Mos Craciun? 

Când am fost la control medicul mi-a spus ca asa voi ramâne cu ochiul stâng si ca este posibil ca la un moment dat sa nu mai pot vedea cu el. Dar mama nu a vrut sa accepte acest lucru. De atunci am mers la multi doctori. Am fost diagnosticat cu buftalmie si tensiune intraoculara extrem de mica la ochiul stâng. Eu nu stiu ce înseamna, dar îti spun ca tu le stii pe toate. 

Am urmat mai multe tratamente, dar rezultatele nu au aparut. Ni s-a spus ca exista sansa ca eu sa fiu operat cu succes în strainatate. Dar, Mos Craciun, ca eu sa plec în strainatate cu mama avem nevoie de multi bani: câteva mii de euro, aproape o avere pentru noi care traim cinci persoane din salariul de muncitor al tatei. Deci, Mos Craciun, ajuta-ma sa ajung la clinica din Turcia si sa fiu operat sa pot vedea si eu ca ceilalti copii. Promit ca nu îti mai cer nimic multi ani de acum înainte!

Cu drag,
Adelin Radu
Sat Laculete, com. Glodeni
Dâmbovita

Radu Adelin Mihaita trebuie sa ajunga la Spitalul Dunya-Goz, Istambul, Turcia. - http://ro.dunyagoz.com/index.html

Sa-l ajutam prin donatii in conturile:

NR.CONT LEI: 2816009574944ARON01U
COD IBAN: RO28BPOS16009574944RON01

NR. CONT EURO - 6016009574944EUR01
COD IBAN: RO60BPOS16009574944EUR01



Titular Conturi: Radu Cristina Florentina

Banca Banc Post
Sucursala Dâmbovita
Bd.Carol I, bl.G2, Municipiul Târgoviste, judetul Dâmbovita 


Telefon: 0720.775.539 (Radu Florentina - mama)

Pentru donatii prin PayPal, accesati butonul de mai jos:






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu