joi, 19 aprilie 2012

Hristos a Inviat!


Mina Alexandru este bine!

Desi este mic, Mina Alexandru a sarbatorit in stil traditional sarbatorile de Paste, alaturi de familie, asa cum ar trebui sa faca fiecare roman. L-au vizitat si nasii si bunica, care au venit de departe sa il vada. A fost suficient ca distractie de Paste, deoarece a fost putin racit si nu a prea iesit din casa.

In rest toate bune, dar tot 9 kg avem. Nu inteleg de ce nu creste in greutate? Am vorbit si cu medicul pediatru homeopat si ne-a mai dat un set de "graunte homeopate" care ajuta la asimilarea alimentelor, dar degeaba. Tot 9 kg. Rodica crede ca ar trebui sa fim multumiti ca nu scade, asa cum s-a mai intamplat. 

Ceva ar trebui sa schimbam in alimentatia lui si nu stim ce. Ii dam proteina (ou, peste, branza), seminte de toate felurile, miere, legume in ciorbica sau pregatite de mamica la tava la cuptor, miere buna, lapte vegetal (de soia, orez, hrisca, ovaz si de samburi de migdale), paine integrala, cereale de toate felurile, fructe. Cateodata si suc de legume proaspete (sfecla, morcovi si albitura).

De ce nu ia in greutate? Ma poate lamuri cineva? Are aproape 1,5 ani si 9 kg. Este bine?

Referitor la starea sa de sanatate, am hotarat ca atunci cand ma mai intreaba cineva cum este sa ii spun ca este bine si atat. Simt ca, atunci cand intru in amanunte (adica atunci cand trebuie sa explic altor persoane ce diagnostic are, cat este de grav, sau ce ar trebui sa facem in continuare si ce riscuri ar putea aparea) parca dispare nuanta pozitiva a gandirii mele, pe care cu greu mi-am impus-o. Si de accea, prieteni, rapunsul meu la intrebarile referitoare la starea de sanatate a fiului meu va fi: Mina Alexandru este foarte bine

Restul sunt amanunte. 

Va doresc o primavara frumoasa!

Claudiu

miercuri, 11 aprilie 2012

Copiicucancer.ro


Dragi prieteni,

Asa cum am mai spus, ne-am gandit sa facem un ghid care sa cuprinda sfaturi pentru parintii care se afla la inceputul luptei cu cancerul, sau leucemia la copii.

Si cred ca acest ghid ar putea acoperi urmatoarele campuri:

- moduri si locuri de diagnosticare sigure si rapide pentru ca in acesta etapa se pierde mult timp. Vorba doamnei L. S.: “in Romania se moare frecvent din cauza diagnosticelor gresite”
-locuri unde se ofera un tratament eficient, in tara si in strainatate pe tipuri de boli;
- moduri rapide pentru a obţine acceptul internarii copilului in cadrul unor
clinici din strainatate: contacte ale clinicilor, medicilor, firmelor intermediare, fundatii ce au o relatie directă cu spitalele din strainatate;
- fundatiile care activeaza in Romania in zona cancerului la copii;
- sfaturi pentru intocmirea dosarelor pentru decontarea cheltuielilor de catre
statul roman;
- CEL MAI IMPORTANT: “politica pasilor facuti” - contactele parintilor
care au trecut prin aceste experiente si care sunt de acord sa ofere sfaturi
altor parinti. 

Experienta noastra este un bun exemplu, deoarece am mers pe o cale “batuta” deja de o alta familie si ne-a fost mult mai usor. Am primit contacte si sfaturi incepand de la medici, cazare, locuri unde am putut face cumparaturi in conditii avantajoase si pana la soferi care ne pot transporta de la aeroport la spital.

Toate aceste informatii sunt foarte importante pentru a putea economisi timp si bani intr-o asemenea situatie. In acest sens, ii multumim din suflet Ralucai pentru ajutor!

Intentionez sa clasez parintii voluntari pe clinic si tipuri de afectiuni:

- Informatii despre terapii alternative: Theta Heling, Reiki, Bowen etc.
- Informatii despre alimentatia copilului pe timpul tratamentului, dar si dupa
ce boala intra in remisie totala;
- Surse de hrana sanatoasa (persoane fizice, magazine, restaurante
specializate);
- Persoane specializate care sa consilieze parintii in privinta administrarii
hranei;
- Informatii despre clinici care combina tehnici complementare de vindecare cu
un regim de viata sanatos pe timpul bolii si dupa remisia totala;
- Fundatii care pun la dispozitie numere de teledon.

Cei care au trecut prin asemenea experiente inteleg ce spun. Astept, de asemenea, sugestii pentru completarea schemei si contacte ale parintilor care vor sa se implice, dupa cum am spus mai sus (sa impartaseasca din experinata lor altor parinti) si ceva date despre ei (diagnosticul
copilului, clinica unde a fost tratat, adresa de e_mail).

Vesti bune! Am achizitionat domeniul copiicucancer.ro si am demarat constructia website-ului prin intermediul unor persoane care s-au oferit sa ne ajute, fapt pentru care le multumesc nespus.


Numai bine,
Claudiu